trešdiena, 2009. gada 9. decembris

Hennas tetovējumi


Lielākoties cilvēki rotā savus ķermeņus ar juvelierizstrādājumiem, grimu vai aksesuāriem. Daži izvēlas tetovējumus, tomēr tetovējums ir rota ilgam laikam – uz mūžu. Ja tevi interesē ķermeņa apgleznošanas māksla, kas neatstāj pēdas uz mūžu, izvēlies hennas tetovējumu!
Mehndi ir otrs hennas tetovējumu apzīmējums, kas nozīmē ķermeņa apgleznošanas mākslu ar sarežģītiem un detalizētiem zīmējumiem. Šī māksla nāk no Indijas kultūras, un gan sievietes, gan vīrieši rotājas ar hennas zīmējumiem jau gadu tūkstošiem.
Kas gan ir henna? Tas ir dabisks produkts, ko vāc no hennas auga lapām, kuras tiek izkaltētas un saberztas pulverī. Parasti henna izskatās kā zaļš pulveris.
Pirmais solis, lai uzliktu uz ķermeņa hennu un veidotu zīmējumu, ir: izveidot smalku pūderi no hennas lapām, tad hennu sajauc ar citrona sulu. Iegaumē, ka henna jāievieto plastmasas bļodiņā un jāmaisa ar plastmasas karoti. Metāli rada skābu reakciju, tādējādi mainot hennas krāsu, samazinot krāsas spilgtumu. Ja vēlies, lai hennas zīmējums kalpotu ilgāk, pievieno vienu tējkaroti cukura, tad zīmējums ir ilgāk redzams uz ādas. Apsedz maisījumu ar plastmasas maisiņu un ļauj tam stāvēt vienu vai divas dienas istabas temperatūrā. Šis process izdala krāsas molekulas, un tad henna ir gatava uzlikšanai.
Ir vairāki instrumenti, ar kuru palīdzību var uzlikt hennas tetovējumu, tomēr vislabākais instruments iesācējiem ir smalka krāsojamā otiņa. Ja neesi pārliecināta par zīmēšanu ar brīvu roku, izveido dizainu, kādu vēlies zīmēt. Hennu var likt jebkur – uz rokām, plaukstu locītavām, potītēm, kājām. Vēl kāds veids, kā zīmēt dizainu, ir: uz ķermeņa viegli ar acu zīmuli uzskicēt vēlamo tetovējumu un hennu krāsot virsū. Šādā veidā, ja tu kļūdīsies, vari nodzēst kļūdu ar ziepju ūdenī samitrinātu lupatiņu.
Pēc hennas uzklāšanas zīmējumu pārklāj ar cukura un citrona sulas maisījumu vai ar matu laku, lai tetovējums būtu noturīgs. Ļauj zīmējumam izžūt un tad apsedz to uz nakti ar plānu audumu, bet tam virsū – plastikāta materiāla plēvi. No rīta noņem ietinamo un tetovējums ir gatavs! Tas stāv apmēram 10 dienas.
Hennas tetovējumi ir sena māksla, un zināšanas tiek nodotas no paaudzes paaudzē. Indijā tas ir populārs pašizteiksmes līdzeklis. Ja hennas tetovējuma taisīšana tev šķiet par grūtu, izvēlies salonu, kurā tev uzzīmēs hennas tetovējumu par kādu tu sapņo!

Informācijas avots: www.delfi.lv

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru