otrdiena, 2009. gada 15. decembris

Krāsu nozīme un saderība tetovējumos


Klasiskās krāsas, piemēram, melna ir visbiežāk lietotā krāsa tetovējumos. Tā ir ļoti grafiska krāsa, rada skaidru līniju tetovējumos, to lielākoties izmanto kontūru zīmēšanā un arī ēnošanā.

  • Violeta krāsa - tā skaitās gudrības, pateicības un izsmalcinātības krāsa. Tā skaitās arī intravertu cilvēku krāsa. Violeta krāsa noņem uztraukumu un normalizē cilvēka pašsajūtu. Šī krāsa simbolizē arī maģiju un mistiku. Violeta krāsa tetovējumos labi saskan ar rozā, lillā un baltu krāsu.
  • Zaļā krāsa simbolizē harmoniju un līdzsvaru, kā arī jaunību un izaugsmi. Tā rada drošības sajūtu. Tetovējumos zaļā krāsa labi izskatās kopā ar sarkanu vai brūnu krāsu.
  • Zila ir debesu un jūras krāsa. Tā simbolizē gudrību, mūžību un bezgalību. Zila krāsa skaitās nomierinoša, tā rada komforta sajūtu. Tetovējumos zila krāsa ļoti labi saskan ar melnu, baltu un smilškrāsu.
  • Dzeltena krāsa veicina domāšanu un radošumu un jaunradi. Tā palīdz noņemt spriedzi. Tetovējumos dzeltenā krāsa labi izskatās kopā melnu un sarkanu krāsu.
  • Sarkana krāsa palīdz atjaunot enerģiju un uzlabot garastāvokli. Tā simbolizē mīlestību, varu un drosmi. Tetovējumos sarkanā krāsa vislabāk saskan ar melnu, baltu, brūnu un dzeltenu.
Krāsu izmantošana tetovējumos:
Melna - 78 %
Zaļa - 4 %
Sarkana - 8 %
Violeta - 2 %
Balta - 3 %
Rozā - 1 %
Zila - 4%
Brūna - 3 %

Informācijas avots: www.tattooirovka.com

svētdiena, 2009. gada 13. decembris

Šis tas par tattoo..


Tetovējums ir iekarojis savu vietu modes pasaulē. Pēc statistikas datiem katrs trešais tetovēšanas salona klients ir sieviete. Tetovējums nav tikai veids, kā izcelties no pūļa. Mūsdienās tetovējuma izpildījums ir attīstījies tiktāl, ka vienkārša bilde ir kļuvusi par mākslas un stila priekšmetu.
Privātā tetovētāja Olga, kura ar tetovēšanu nodarbojas jau 8 gadus, pastāstīja, ka meitenes visbiežāk izvēlas taisīt tetovējumus muguras lejasdaļā, bet puiši priekšroku dod tetovējumiem uz rokas vai pleca. Vispopulārākie tetovējumi meiteņu vidū ir dažādi hieroglifi, taureņi, ziedi, zvaigznes un pat kaķu pēdiņas, taču puiši bieži vien izvēlas kaut ko agresīvāku, piemēram, tīģerus, skorpionus un vilkus. Interesantākie tetovējumi, kuru nācies taisīt Olgai ir mušmiere, bebrs, tasmānijas velnu un pat zvaigznes uz sejas, bet lielākais tetovējums - pa visu muguru. Ja agrāk klienti izvēlējās pārsvarā melnbaltus tetovējumus, tad mūsdienās īpašu popularitāti ir ieguvuši tieši krāsainie tetovējumi, stāsta Olga.
Olga atzina, ka tetovējumu vislabāk ir taisīt nevis vasarā, bet gan rudenī vai ziemā. "Protams, var taisīt arī vasarā, bet tad tetovējumu ir grūtāk kopt, jo pirmajās nedēļās pēc tetovējuma nedrīkst peldēties un arī sauļoties".

trešdiena, 2009. gada 9. decembris

Hieroglifu tetovējumi un to nozīmes

Ja esi izdomājis izrotāt savu ķermeni ar kādu no hieroglifiem, obligāti uzzini to nozīmi. Te būs dažādu hieroglifu nozīmes.




Informācijas avots:
www.tattooirovka.com

Krekliņi tattoo stilā






Informācijas avots: http://www.tattooirovka.com

UV tetovējumi

Pēdējā laikā aizvien populārāki jauniešu vidū sāk palikt ultravioletie tetovējumi. Tie ir tetovējumi, kurus ikdienā nevar redzēt, tie ir redzami tikai ultravioletajā apgaismojumā. Kā jau visiem zināms, pārsvarā visos klubos ir pieejama šī ultravioletā gaisma. Tātad, kad ej atpūsties kaut kur kopā ar draugiem, vari negaidīti viņus pārsteigt ar savu stilīgo un trendīgo tetovējumu, savukārt darbā neviens pat nenojautīs, ka tev tāds pastāv.









Informācijas avots: www.open.lv





Hennas tetovējumi


Lielākoties cilvēki rotā savus ķermeņus ar juvelierizstrādājumiem, grimu vai aksesuāriem. Daži izvēlas tetovējumus, tomēr tetovējums ir rota ilgam laikam – uz mūžu. Ja tevi interesē ķermeņa apgleznošanas māksla, kas neatstāj pēdas uz mūžu, izvēlies hennas tetovējumu!
Mehndi ir otrs hennas tetovējumu apzīmējums, kas nozīmē ķermeņa apgleznošanas mākslu ar sarežģītiem un detalizētiem zīmējumiem. Šī māksla nāk no Indijas kultūras, un gan sievietes, gan vīrieši rotājas ar hennas zīmējumiem jau gadu tūkstošiem.
Kas gan ir henna? Tas ir dabisks produkts, ko vāc no hennas auga lapām, kuras tiek izkaltētas un saberztas pulverī. Parasti henna izskatās kā zaļš pulveris.
Pirmais solis, lai uzliktu uz ķermeņa hennu un veidotu zīmējumu, ir: izveidot smalku pūderi no hennas lapām, tad hennu sajauc ar citrona sulu. Iegaumē, ka henna jāievieto plastmasas bļodiņā un jāmaisa ar plastmasas karoti. Metāli rada skābu reakciju, tādējādi mainot hennas krāsu, samazinot krāsas spilgtumu. Ja vēlies, lai hennas zīmējums kalpotu ilgāk, pievieno vienu tējkaroti cukura, tad zīmējums ir ilgāk redzams uz ādas. Apsedz maisījumu ar plastmasas maisiņu un ļauj tam stāvēt vienu vai divas dienas istabas temperatūrā. Šis process izdala krāsas molekulas, un tad henna ir gatava uzlikšanai.
Ir vairāki instrumenti, ar kuru palīdzību var uzlikt hennas tetovējumu, tomēr vislabākais instruments iesācējiem ir smalka krāsojamā otiņa. Ja neesi pārliecināta par zīmēšanu ar brīvu roku, izveido dizainu, kādu vēlies zīmēt. Hennu var likt jebkur – uz rokām, plaukstu locītavām, potītēm, kājām. Vēl kāds veids, kā zīmēt dizainu, ir: uz ķermeņa viegli ar acu zīmuli uzskicēt vēlamo tetovējumu un hennu krāsot virsū. Šādā veidā, ja tu kļūdīsies, vari nodzēst kļūdu ar ziepju ūdenī samitrinātu lupatiņu.
Pēc hennas uzklāšanas zīmējumu pārklāj ar cukura un citrona sulas maisījumu vai ar matu laku, lai tetovējums būtu noturīgs. Ļauj zīmējumam izžūt un tad apsedz to uz nakti ar plānu audumu, bet tam virsū – plastikāta materiāla plēvi. No rīta noņem ietinamo un tetovējums ir gatavs! Tas stāv apmēram 10 dienas.
Hennas tetovējumi ir sena māksla, un zināšanas tiek nodotas no paaudzes paaudzē. Indijā tas ir populārs pašizteiksmes līdzeklis. Ja hennas tetovējuma taisīšana tev šķiet par grūtu, izvēlies salonu, kurā tev uzzīmēs hennas tetovējumu par kādu tu sapņo!

Informācijas avots: www.delfi.lv

otrdiena, 2009. gada 8. decembris

Kas būtu jāzin..


Pirms veikt tetovējumu, labi padomājiet – jums ar to dzīvot. Pagaidu tetovējumi neeksistē, bet mode un gaume var mainīties ātri. Tetovējuma noraidīšana – daudz vairāk traumatiskāks, sāpīgāks un dārgāks process, nekā uzlikšana.

Ja jūs tomēr esat nolēmuši par tetovējumu, izvairieties no mājamatnieciska tetovējuma uzlikšanas. Izvēlaties pieredzējušu meistaru. Vēlams no profesionālā tatoo – salona.

Uzziniet pie meistara:

- cik sen viņš taisa tatoo,
- vai var apskatīt viņa darbu fotogrāfijas,
- kādus instrumentus viņš lieto un kā tos sterilizē.

Kā uzliek tetovējumu

Adata pārdur ādu un ienes epidermā krāsvielu. Runā, ka sāpes pie tetovējuma uzlikšanas ir ciešamas, bet katram sava individuāla sāpju robeža un nervu sistēmas īpatnības. Jo tuvāk tetovējuma vieta pie kaula, jo sāpīgāk.

Pirms iešanas uz salonu labi paēdiet un atpūtieties. Nelietojiet atsāpināšanas līdzekļus un alkoholu.

Tetovējumu nedrīkst veikt:

- pie saaukstēšanās un paaugstinātas ķermeņa temperatūras,
- ja esat lietojis alkoholu,
- hronisku slimību gadījumā,
- ādas slimību gadījumā(dermatīts, psoriāze, ekzēma, herpes),
- grūtniecības un zīdīšanas periodā, menstruāciju laikā,
- pie epilepsijas vai citām psihiskām saslimšanām.

Pēc 2-3 dienām tetovējums pārklājas ar krevelīti, kura saglabājas līdz sadzīšanas beigām. Nekasiet, neknubiniet krevelīti – tas var novest pie rētu veidošanos.

Lai krāsas saglabātu košas, sargiet tatoo no saules stariem mēneša garumā. Bet gaisa piekļuvei jābūt obligāti.


Informācijas avots: www.frut.lv

sestdiena, 2009. gada 5. decembris

Dažādi tetovējumi

"Sāpju mērītājs"



Interneta vietnē atradu interesantu zīmējumu, kurā ir parādīts cik lielas sāpes būs taisot tetovējumu konkrētajā izvēlētajā vietā.
  • Uzspied uz bildes, lai redzētu attēlu lielāku

















Informācijas avots: www.chicagonow.com







otrdiena, 2009. gada 1. decembris

Ko par tevi stāsta tavs tattoo?


Mūsdienās tetovējumi ir diezgan pierasta lieta un bieži vien mēs pat nepievēršam tiem vairs uzmanību ja arī kāds mums paiet garām ar kādu atkailinātu ķermeņa daļu uz kuras ir šis zīmējums. Manuprāt, būtu interesanti uzzināt ko tad nozīmē dažādi ikdienā sastopami zīmējumi, kuri rotā cilvēku ķermeni.

Te būs dažādu zīmējumu nozīmes tattoo pasaulē:

  • Tīģeris vai kāds cits plēsīgs zvērs parasti simbolizē agresivitāti. Šādus tetovējumus parasti izvēlas cilvēki, kas turas pie principa: "neaiztiec mani un es neaiztikšu tevi".
  • Čūska ir varas un gudrības simbols
  • Vienradzis simbolizē laimi
  • Lotusa zieds simbolizē garīgo atklāsmi
  • Eņģelis ir uzticības, garīguma un ticības simbols
  • Pūķis simbolizē spēku un varu
  • Fēnikss ir gan fiziskās, gan garīgās atdzimšanas atjaunotnes simbols
  • Dzērves tiek uzskatītas par modrības simbolu
  • Enkurs - cerību, izglābšanās, noturības un piesardzības simbols
  • Saule - mūžīgās dzīvības simbols
  • Balodis tiek uzskatīts par mīlestības un miera tēlu, bet no otras puses arī par tramīguma un bailīguma simbolu
  • Gulbis simbolizē cēlsirdību
  • Sirds - mīlestības, atsaucības, prieka vai sāpju un bēdu simbols
  • Taurenis - Piemēram, Japānā tas simbolizē skaistumu un pievilcību; Ķīnā - harmoniju. Citur taurenis simbolizē arī vieglprātību.
  • Feja - nevainības un iekāres simbols
  • Bezdelīga - cerību simbols
  • Roze tiek uzskatīta par mīlestības, īpaši patiesas mīlestības zīmi